Formål og lek i samspill

Mennesker er emosjonelle og komplekse. Spør deg selv om folk virkelig er i live på arbeidsplassen. Opplever du deres fulle kapasitet og menneskelighet? Kan de ta med hele seg på jobb? Gir du dem forutsetninger for ikke å føle seg truet, men i stedet positivt stimulert? Og når de er truet, hvordan legger du forholdene til rette for at de kan føle seg trygge?

Vi har lenge visst at lek er bra for kreativiteten. Men kombinerer man i tillegg lek med formål og mening, får man noe som er mye dypere. Først da kan folk begynne å vokse og utvikle seg. Og når vi gjør det, blir det en forsterkende syklus som skaper mer kreativitet og innovasjon.

Fire tips for god ledelse

  • I krisetider bør det være en fleksibilitet mellom å være direkte og tydelig på neste steg og å lede gjennom oppmuntring og bygge medarbeidernes egne styrker og initiativ. Tydelig ledelse gjør at medarbeiderne føler støtte, og de beste lederne er de som sørger for at folk er trygge og tar avgjørelser basert på det.
  • Pass på at du ikke bare leder på den måten som faller deg naturlig. Personlig utvikling er viktig for at du skal kunne vokse inn i neste generasjon av deg selv. Det som var godt nok i går, vil ikke være godt nok i morgen.

Les også: Hva er psykologisk trygghet og hvordan lykkes med det? - ledernytt.no

  • Du kan ikke endre og lære noe hvis du ikke er ydmyk. Som leder må du kunne si at du ikke vet, eller at du tok feil. Dette betyr at du må forstå den høyere hensikten med det du gjør og anerkjenne din egen betydning. Så snart du tror du er større enn formålet, har du gått deg vill.
  • God ledelse trenger ikke å være knyttet til en bestemt virksomhet eller en bestemt person. Ledelse er en samlende verdenskraft. Mye av det vi blir tvunget til, er ubehagelig, og god ledelse hjelper oss til å stå sterke og bli mer målbevisste. Det hjelper folk til å bli sitt «beste jeg» og til å komme seg gjennom kriser og andre utfordringer.

Les også: Skap trygghet og tillit – få det beste ut av alle medarbeiderne dine - ledernytt.no 

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: chef.se