I en verden der kommunikasjon er nøkkelen til suksess, står effektive tekster som hjørnesteinen i enhver vellykket salgsstrategi. Hvis du er lei av dårlige tekster som ikke treffer målgruppen, er det kanskje på tide å revurdere din tilnærming.

En verktøykasse for alle

Den nye, fjerde utgaven av Christine Calverts svært populære bok «Skriv så det selger» tilbyr en omfattende verktøykasse for alle som ønsker å overbevise, overtale og selge. Som «Norges eneste tekstdoktorer» og førstelektor ved Høyskolen Kristiania, har Christine Calvert i en årrekke hjulpet bedrifter til å bli flinkere til å skrive.

«Skriv så det selger» er skrevet som en verktøykasse full av praktiske teknikker og strategier. Ett av de mest verdifulle verktøyene som hun trekker frem er AIDA-modellen: Attention, Interest, Desire, Action. Forfatteren forklarer hvordan denne modellen kan brukes for å fange oppmerksomheten til potensielle kunder, vekke deres interesse, skape et ønske om produktet, og til slutt få dem til å handle. Ved å følge denne strukturen kan enhver tekst bli mer overbevisende og effektiv.

– Jeg kunne trukket frem flere verktøy, og jeg kan love at hele boken er full av nyttig snacks. Ingen flere nevnt, og ingen glemt, sier forfatter Christine Calvert.

Retoriske virkemidler som styrker budskapet

Retorikk er et kraftig verktøy når det brukes riktig. Forfatteren påpeker viktigheten av gjentakelser for å forsterke budskapet. Et enkelt eksempel er å sammenligne to setninger:

"Jeg er så lei av sosiale medier og smarttelefoner."

"Jeg er så lei. Lei av sosiale medier. Lei av smarttelefoner."

– Den andre setningen bruker gjentakelser for å gi mer gjennomslagskraft. Dette lille grepet kan virke som en selvfølgelighet, men av og til trenger vi alle en påminnelse om hvordan vi kan forsterke tekstene våre med retoriske grep. Elocutio er «hot»! påpeker Calvert.

Det samme gjelder for å fange oppmerksomheten med sterke overskrifter. Forfatterens beste råd for å skrive overskrifter som fanger oppmerksomheten er å skrive mange versjoner. Ved å eksperimentere med ulike typer overskrifter kan man finne den som virkelig treffer.

– En øvelse jeg ofte bruker når jeg holder skrivekurs, er å be deltakerne om å skrive ti forskjellige typer overskrifter. Svært ofte ender de opp med en annen overskrift enn den de trodde de skulle bruke.

Boken kan kjøpes her!

Skriv så det selger bok.jpg

Hva er nytt i fjerde utgave? «En chat med ChatGPT»

I den fjerde utgaven har forfatteren gjort en grundig revisjon av hele boken, noe som gir en mer polert og oppdatert leseropplevelse. Den mest merkbare nyheten er kapittelet «En chat med ChatGPT», som utforsker hvordan kunstig intelligens kan brukes som et effektivt verktøy i skriveprosessen. Dette er en viktig oppdatering for de som ønsker å være på topp av de nyeste teknologiske trendene.

Forfatteren bruker AI-verktøy som ChatGPT, Gemini, Copilot og Claude for å få ideer, oversette eller oppsummere informasjon. Calvert understreker imidlertid at det krever en dyktig skribent for å kunne bruke disse verktøyene effektivt. Det handler om å bruke KI som en sparringspartner for å forbedre og effektivisere skrivearbeidet.

Nyttig for alle

Boken er nyttig for en bred målgruppe, fra markedsførere og selgere til ledere og skribenter. Den tilbyr konkrete tips som kan implementeres umiddelbart, noe som gjør den til en verdifull ressurs for alle som ønsker å forbedre sin skriftlige kommunikasjon.

Kjøp boken her!

Skriv så det selger bok.jpg