Det å finne et formål er ikke nødvendigvis noe som kommer naturlig for alle. Men hvordan finner man egentlig dette formålet? Her er en enkel, tretrinnsøvelse som kan hjelpe deg med å oppdage formålet ditt og gjøre deg til den mest produktive og beste utgaven av deg selv. Hvis du følger disse tre trinnene målrettet og bevisst, hver eneste dag, vil du etter hvert oppleve at livet ditt blir fullstendig forvandlet – fordi livet ditt vil ha en større mening.

1. Spør

Spør deg selv om hvordan du kan bruke ditt formål til å gjøre en forskjell. Prøv å starte hver dag med litt stilletid for deg selv, i meditasjon eller med morgenkaffen. Ditt underbevisste sinn vil da hjelpe deg med å finne svar på det som bor dypest inne i hjertet ditt. Det vil finne frem til det som er det viktigste for deg, dine verdier og dine drømmer – som kan skape store muligheter.

Les også: Skap en bedre balanse ved å gi mer f…! - ledernytt.no

2. Søk

Veien til å finne formålet ditt er ikke alltid helt åpenbar. Du er nødt til å aktivt følge med og se etter svar på hvilken vei du skal gå. Søk online, les bøker, lytt til podcaster og be om veiledning fra erfarne personer som kan hjelpe deg videre. Det vil helt sikkert dukke opp noen blindspor, men ikke fortvil, det er en del av prosessen og vil føre deg nærmere det riktige sporet. Hvert trinn, enten det er rett eller galt, vil lære deg noe og lede deg mot formålet.

Vær oppmerksom på alle menneskene du møter på veien, de er der enten for å lære deg noe, utfordre deg eller til å hjelpe deg. Lytt til det de har å si, og vær åpen for mulighetene som dukker opp.

Les også: Læring må stå i sentrum for å lykkes i fremtiden - ledernytt.no

3. Bank på dører

Når du følger de to første stegene, vil du hver eneste dag ta et lite skritt som beveger deg i retning av formålet ditt. Hver gang du kommer over en dør av muligheter som du tror er noe for deg, må du banke på. Du må åpne den og gå gjennom. Først da kan du finne ut hva som er på den andre siden.

Når du endelig har funnet ditt formål

Skriv ned formålet ditt, bryt det ned i mindre mål, og deretter i små, handlingsrike trinn. Ha tro på at dette formålet er grunnen til at du er her og meningen med ditt liv. Ta de avgjørelsene og valgene som vil bringe inn alt som vil hjelpe deg med å oppfylle ditt formål – og det vil skje raskere enn du aner.

Les også: Påvirke deg selv til å gjøre gode valg - ledernytt.no

Telst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Success.com