I en verden der kunder kan kjøpe når som helst og på hvilken som helst måte de vil, beveger selgere seg raskere, opererer med mer fleksibilitet og legger betydelig vekt på deres egen mentale helse.

Her er tre konkrete tips for hvordan du kan få ditt beste år noensinne:

1. Ta «medisinene» dine

Invester energien din i å meditere og trene i tillegg til diett og søvn.

  • Meditasjon (mindfulness) er å finne tid til å puste og tømme hodet før du starter dagen. Det kan være så enkelt som å sitte i en stol med føttene på bakken og ryggen i oppreist stilling, og deretter ta noen sakte, dype åndedrag. Pust inn godhet og pust ut spenninger.
  • Tren tidlig og ofte. Ifølge Mayo Clinic frigjør regelmessig trening endorfiner og andre naturlige kjemikalier som kan forbedre følelsen av velvære. Trening får tankene dine bort fra bekymringer. Sett standarden om morgenen, finn tid midt på dagen eller slapp av etter en travel ettermiddag med litt fysisk aktivitet.
  • Kosthold gir energi til kropp og sinn. Forplikt deg til å planlegge måltider, ha et lager med sunn snacks som du spiser gjennom dagen, og viktigst av alt, drikk vann.
  • Når det kommer til søvn, foreslår Matthew Walker, professor i nevrovitenskap og psykologi, syv til ni timers søvn per natt, konsekvente oppvåkningstider i tillegg til å begrense bruken av elektroniske gjenstander før leggetid.

Les også: Tre lederhemmeligheter for suksess - ledernytt.no

2. Bli en eksepsjonell lytter

Eksepsjonell lytting betyr at man får ting riktig med en gang, noe som er desto viktigere i en verden med sveip, klikk og kjøp. Yankelovich, et markedsundersøkelsesfirma, anslår at en person ser 5000 reklamemeldinger om dagen. Salgseksperter som takler all denne støyen bedre enn andre, blir husket for kvaliteten på å lytte i stedet for av mengden ord som blir sagt.

Eksepsjonell lytting er dyp lytting. Det handler om mer enn å bare høre med ørene våre, men å ta imot det som kommer frem i et gitt øyeblikk med kroppen og hjertet vårt. Når du snakker mindre og lytter mer, gjør dette deg i stand til å lytte forbi ordene og lese mellom linjene.

Les også: Fem måter for å bli en bedre lytter - ledernytt.no

3. Dyrk et rikdoms-DNA

Hemmeligheten bak å tiltrekke seg rikdom og suksess handler om disse fem punktene:

  • Respekter og hedre alle fordi de betyr noe
  • Møt opp i tide
  • Gjør det du sier du skal gjøre
  • Fullfør det du starter
  • Si vær så snill og takk

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Success.com