For å finne din sanne hensikt kan du starte med å stille deg selv disse tre spørsmålene: Hva ville jeg gjort hvis jeg visste at jeg ikke kunne mislykkes? Hva ville jeg gjort selv om jeg ikke fikk betalt for det? Hva får meg til å føle meg levende?

Vær nysgjerrig

Nysgjerrige mennesker innrømmer at de ikke vet alt. De er villige til å finne ut mer, og åpner dermed opp for muligheten til å finne deres mening med livet. De ber proaktivt om tilbakemelding fra folk rundt seg og de leser motivasjonsbøker som kan gi innsikt til en bedre fremtid. Finn noen som inspirerer deg, eventuelt en mentor, og spør dem hva de leser, ser på eller lytter til. Hvis du undersøker et problem med et åpent sinn, vil det ofte resultere i en kreativ og innovativ løsning.

Les også: Det ukjente gapet mellom inspirasjon og motivasjon - ledernytt.no

Undersøk motivene dine

Hvis motivene dine er ærlige, vil du oppleve fremdrift. Mange henter sin egenverd ut fra hva andre tenker om dem, noe som fører til lite autentiske forhold. Når selvtilliten din er upåvirket av andre, vil det skape autentiske forbindelser og resultater. Gi i stedet for å ta, gjør noe for andre selv om de ikke kan gjøre noe for deg. Varig og ekte validering kommer innenfra. Denne indre roen frigjør formålet ditt og tiltrekker seg det som er til det beste for deg.

Les også: Bygg deg selv mentalt sterkere - ledernytt.no

Tenn intuisjonen din

Å lytte til og følge instinktene dine er nøkkelen til å komme nærmere formålet ditt. Du vil bli mer bevisst på hva du gjør og hvordan du gjør det. Vær åpen for hva intuisjonen din kan fortelle deg, til og med når den ikke virker spesielt logisk. Iblant kan det hende at du ikke har nok informasjon til å ta en god beslutning – hva gjør du da? Vær stille, lytt til magefølelsen og gå for det intuisjonen din sier.

Les også: Intuisjon - en del av del av ditt intellekt - ledernytt.no

Evaluer kjerneområdene i livet ditt

Hvis du føler deg fanget i jobben din, føler deg uerfaren og underutdannet, lever du ikke etter din sanne hensikt. Kjerneområdene i livet ditt er tilpasset deg og din hensikt. Bare du kan virkelig definere dem – sinn og kropp, familie og venner, åndelighet, økonomi, karriere. Har du det bra i noen av disse områdene, men mangler noe i andre? Hvilke muligheter eller karrierer er du interessert i, men ikke har forfulgt? Å søke dine sannheter innenfor kjerneområdene dine, vil hjelpe deg med å gå en formålsdrevet vei.

Utvikle vaner som får deg fremover

En av de viktigste tingene du kan gjøre for å komme nærmere formålet ditt, er å utvikle vaner med stor innvirkning. Det kan blant annet bety å utvikle en vane der du forvalter tiden din på en effektiv måte. Tid er vår mest dyrebare ressurs, og likevel har vi en tendens til å kaste den bort på ting som ikke får oss fremover. Hvor mye tid bruker du for eksempel på å surfe på internett?

Å starte dagen med et godt morgenrituale kan gjøre det enklere å velge de gode vanene resten av dagen. Bruk 20 minutter til meditasjon, 20 minutter til trening og 20 minutter til å lese høyt. Meditering sentrerer energien og intensjonen om hvordan dagen din vil utfolde seg. Trening styrker kroppen din og skaper energi. Lesing får deg mer fokusert, og høytlesing utvider ordforrådet ditt.

Les også: Stresser du over dårlige vaner? - ledernytt.no

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Successs.com