Randi Zuckerberg er kjent for mange ting som blant annet grunnleggeren og administrerende direktør av Zuckerberg Media og hennes periode som en tidlig Facebook-ansatt.

Men hun er også kjent som kvinnen som ga verden «entreprenørenes dilemma.»

I 2011 la hun ut tweet som gikk fullstendig viralt, og satte i gang en ny runde med den endeløse diskusjonen om det virkelig er mulig å få alt. Zuckerberg - som selv var en samvittighetsfull, arbeidende mor på den tiden - virket å være bestemt blant de som tror at storhet alltid krever hardt arbeid.

Men mye kan endre seg i løpet av et halvt tiår. Er Zuckerberg fortsatt overbevist om at du bare kan velge tre hvis du vil gjøre en bra jobb? Det er temaet i hennes nye bok, Pick Three, som kom ut i mai.

Ja, Zuckerberg tror fortsatt at du hver dag kun kan velge tre av disse prioriteringene, fortalte hun til Inc.com i et intervju. Men det hun har oppdaget etter at hun sendte sin berømte tweet, er at du ikke trenger å velge de samme tre hver dag, og det utgjør en stor forskjell.

Du kan ha alt til slutt forstår hun nå. For å få til dette må du glemme å være velbalansert på kort sikt og heller feire det å være vel-ubalansert i stedet.

Denne setningen vil endre hvordan du tenker om jobb-fritid-balansen.

«Når jeg ser tilbake og tenker på de tre eller fire tingene jeg er mest stolt av i livet mitt, så skjedde ingen av disse mens jeg var velbalansert,» fortalte Zuckerberg meg mens hun ramset opp sine største prestasjoner som fødslene til sønnene, løpe et maraton, synge på Broadway og jobbe for Facebook.

Det er et enkelt utsagn, men også et dypt et som viser at det å jage etter jobb-fritid-balansen så ofte er en oppskrift på stress, dårlig samvittighet og dårlig arbeid. Still deg selv det samme spørsmålet: Når du tenker på dine beste prestasjoner, var du velbalansert på den tiden? Du vil ganske sikkert innse at du prioriterte et område framfor et annet. Det var det Zuckerberg hørte igjen og igjen da hun intervjuet dusinvis av folk fra alle samfunnslag for hennes bok. Balanse og prestasjoner lar seg sjelden, om aldri, blandes. Særlig ikke på kort sikt, bekrefter hun.

Derfor er det på tide å stoppe med å slå hodet mot veggen ved å jakte på den umulige drømmen om en dag-for-dag-balanse, mener Zuckerberg. I stedet for å gjøre alt på en gang (og ende opp med å ikke gjøre noe bra), del livet ditt opp i biter hvor du tillater deg selv å dykke dypt inn i et område - enten det er å lansere en startup eller bygge legoslott med barna dine. Deretter må du forsikre deg om at de områdene i livet som du har fornektet blir prioritert i framtiden.

Ha kontroll på dine tre for å få alle fem. Hvordan gjør du det konkret? Hver natt finner faktisk Zuckerberg hvilke tre ting hun velger den dagen ved å bruke Notes app på telefonen. Hun tenker også over hva hun vil velge den neste dagen.

På slutten av uken og måneden summerer hun alle valgene for å være sikker på at alle de fem områdene av livet hennes blir nogenlunde likevektige på lang sikt.

«Det handler om å fjerne presset som samfunnet legger på oss alle om å gjøre disse tingene i løpet av 24 timer», sier Zuckerberg.

Det viktigste, sier Zuckerberg, er å tillate deg selv å være ubalansert uten å få dårlig samvittighet. «Jeg vil at folk skal gi seg selv lov til å være vel-ubalansert i stedet for velbalanserte fordi det er den eneste måten du vil oppnå noe stort på», konkluderer hun.

KILDE: INC.COM