"Ghosting" i arbeidslivet: Et økende problem

"Ghosting" har blitt et stadig mer utbredt fenomen i arbeidslivet, der jobbsøkere opplever å bli ignorert av potensielle arbeidsgivere. En ny undersøkelse fra LinkedIn avslører at dette skaper frustrasjon og usikkerhet blant kvalifiserte kandidater. Samtidig sliter rekrutterere med å håndtere et overveldende antall søknader, mange av dem irrelevante. Denne artikkelen tar for seg problematikken rundt "ghosting" i rekrutteringsprosesser, og gir praktiske tips til både jobbsøkere og arbeidsgivere for å skape en mer effektiv og respektfull rekrutteringsprosess.
Selv om den spesifikke undersøkelsen er fra Sverige, er fenomenet med at jobbsøkere opplever manglende tilbakemelding etter søknader eller intervjuer, utbredt i mange land, inkludert Norge.
- Oppsummering:
Artikkelen belyser det økende problemet med "ghosting" i arbeidslivet, der jobbsøkere blir ignorert av potensielle arbeidsgivere, noe som fører til frustrasjon og usikkerhet. En LinkedIn-undersøkelse viser at en betydelig andel av arbeidstakere har opplevd dette. Rekrutterere sliter med et stort antall søknader, noe som resulterer i manglende tilbakemelding, og dette påvirker jobbsøkernes selvtillit negativt. Artikkelen anbefaler at jobbsøkere tar initiativ og følger opp søknader, samtidig som de har realistiske forventninger til tilbakemelding. Den gir også råd om hva som er rimelige, urimelige og ønskelige forventninger til tilbakemelding i en søknadsprosess.
Artikkelen passer særlig for: HR-ledere, rekrutteringsansvarlige, ledere med personalansvar, og ledere
Allerede abonnement? Logg inn.
En måned print + digitalt
- LederNytt print magasiner
- LederNytt digital magasiner og arkiv
- LederNytt Pluss artikler
Kr 199,-
Ett år print + digitalt
- LederNytt print magasiner
- LederNytt digital magasiner og arkiv
- LederNytt Pluss artikler