En god leder gjør andre til gode ledere

Ledelse er evnen til å inspirere en person eller et team til å oppnå et bestemt mål, men ledelse er også hvordan du som individ velger å leve ditt eget liv. Definisjonen på ledelse er å påvirke, inspirere og hjelpe andre til å bli den beste versjonen av seg selv, bygge deres ferdigheter og nå mål de har satt seg.

Den ultimate definisjonen av ledelse er å påvirke andre til å også bli gode ledere. Når en person begynner å omfavne sin rolle som leder, knytter de seg til andre som allerede har mestret ledelseskunsten. Det er derfor mange store ledere har dyktige mentorer med seg for å sikre suksess.

Les også: Leder – la deg inspirere og gi det videre - ledernytt.no

Viktigheten av ledelse

Viktigheten av ledelse ligger i evnen til å få ting gjort. En god leder er i stand til å kommunisere en klar visjon og deretter forene teamet rundt den visjonen.

Virksomheter med gode ledere er kreative, innovative og smidige. De har også positive bedriftskulturer der medarbeiderne føler både mening og lidenskap rundt arbeidet sitt. Effektiv og god ledelse forbedrer til syvende og sist virksomhetens bunnlinje, noe som resulterer i mindre gjennomtrekk og kontinuerlig forbedring av både virksomheten og de ansatte.

Les også: 12 kvaliteter som kjennetegner dyktige ledere - ledernytt.no

Ledelse er en trenbar muskel

Ledelse er en kreativ muskel du kan styrke og utvikle over tid. Det handler om å skape og opprettholde positiv, varig endring i både ditt eget, samt livene til de rundt deg.

Det krever engasjement å utvikle gode lederegenskaper, og da må du sette deg mål du kan jobbe mot. Tren ledermusklene dine hver dag, og du vil oppdage at innflytelsen din vokser slik at du blir en person som kan påvirke og lede teamet ditt mot realiseringen av målene dere har for fremtiden.

Les også: Lederutvikling - Vekst og utviklingsmål - ledernytt.no

 

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto:Istock.com  Kilde: Tonyrobbins.com