1. Gi et godt førsteinntrykk

Førsteinntrykket du gir til potensielle kunder, skjer gjennom ikke-verbal kommunikasjon. Hvordan nærmer du deg dem? Står du med armene i kryss? Har du øyekontakt? Kunder vil lese disse tegnene og avgjøre om du er til å stole på eller ikke. Å være bevisst den fysiske kroppen kan faktisk få deg til å føle deg mer selvsikker, så rett deg opp i ryggen, trekk skuldrene ned og legg hendene på hoftene. Når du utstråler selvtillit med kroppen, vil kundene føle at de er i gode hender.

Les merEt ledende førsteinntrykk - ledernytt.no

2. Speiling

Du kan speile noen ved å bruke lignende kroppsspråk, tonefall og tilpasse ordene for å kommunisere bedre med andre. Dette forsterker forbindelsen din til personen og fører ofte til en mer gunstig respons.

Les merLær deg kunsten å lese kroppsspråk - ledernytt.no

3. Endre sinnstilstanden din

Når du tenker på salg, hva føler du? Er du engstelig? Gjør det deg spent? Hvis du handler i en tilstand av frykt når du skal selge noe, vil du varsle potensielle kunder om din negative tankegang. Erkjenn følelsen du har og fokuser på den. Hvis den er negativ, la den passere og erstatt den med en styrkende tanke.

4. Utvikle et alter ego

Lag en alternativ versjon av deg selv, og bli som den beste selgeren i din bedrift. Hvordan snakker hen? Hvilke ord velger hen? Legg merke til kroppsspråk og selvfølelse, og gjør det til ditt eget. Når du vet hvordan du lager et alter ego som hjelper deg med oppdraget ditt – å selge – kan du finne frem til denne personen i deg selv hver gang du trenger det.

5. Forbedre dine kommunikasjonsferdigheter

Den mest essensielle ferdigheten når det gjelder å selge med selvtillit, er faktisk å øve på dyp lytting. Samtidig, hvis du nikker og smiler, viser du kunden at du lytter, noe som lar deg bygge enda bedre relasjoner med vedkommende.

6. Mat sinnet ditt

Å lære å selge med selvtillit handler om å ha en veksttankegang. Det betyr at du alltid tror du kan fortsette å lære, og du ser på utfordringer som muligheter i stedet for hindringer. Mat tankene dine med innsikt som inspirerer salgsselvtilliten din og lærer deg nye ferdigheter. Omgi deg med andre som kan forbedre ferdighetene dine.

Salgstrening

Hver selger trenger kontinuerlig og jevnlig opplæring, ikke et engangsseminar. Ledere som ønsker å bygge supersalgsteam, må ta seg tid til grundig opplæring. Når selgere har blitt ordentlig orientert om produktet og opplært i hvordan de kan knytte gode relasjoner med kunder, kommer salgsselvtillit naturlig.

 

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Tonyrobbins.com