Etter å ha jobbet som advokat ved Wall street, New York, tok han steget og startet firmaet i Los Angeles. Fra å være virkelighetens versjon av “Hitch”, sjekkeguruen spilt av Will Smith, har praksisen utvidet seg til å omhandle alle aspekter ved kommunikasjon mellom mennesker. Både på arbeidsplassen og privat.

Skal du opp og frem i livet er det i følge Harbinger tre måter å gjør det på; du kan jobbe hardere enn alle andre, du kan være smartere enn alle andre, eller du kan bygge et solid nettverk. De to første kan være vanskelige å oppnå, og krever timevis av dedikasjon og hardt arbeid. Det å dra nytte av nettverket sitt er for mange ansett som å jukse seg frem i livet, og også som en urettferdig fordel. Harbinger mener at dersom nettverk er en fordel som kan hjelpe deg opp og frem, så burde alle hige etter å bygge så stort nettverk som mulig. 

Skal du opp og frem i livet er det tre måter å gjør det på; du kan jobbe hardere enn alle andre, du kan være smartere enn alle andre, eller du kan bygge et solid nettverk.

I USA er det ett ordtak som sier; “It is all about who you know”. Likevel er det mange som overser viktigheten av å bruke tid og energi på å bygge ett solid nettverk.

– Det finnes flere undersøkelser som viser at vi mennesker er mer åpne for å hjelpe de vi liker og stoler på. Jeg vet fra erfaring at jeg heller vil jobbe med venner, enn fremmede, selv om produktet til en fremmed kan være av høyere kvalitet enn produktet til vennen min. Dette er fordi jeg stoler på de jeg kjenner, og vet at de gjør en god jobb. Det har høyere verdi for meg enn pengene jeg kan spare på å jobbe med en fremmed, sier Harbinger.

Med andre ord kan et stort nettverk gi deg muligheter for å bli forfremmet, møte en kjæreste, få flere venner, og ikke minst få tilgang til miljøer og mennesker du ellers ikke ville møte.

– Jeg har flere ganger hørt unnskyldninger som “jeg er ikke født inn i ett stort sosialt nettverk”, eller “jeg har ikke de sosiale evnene som behøves”. Dette kan både læres og oppnås med den rette strategien. Det å være født inn i ett stort sosialt nettverk kan gi fordeler når man er liten, men syvende og sist er det opp til deg å vedlikeholde det. Akkurat som du må dersom du bygger ditt eget. Og med de riktige sosiale egenskapene og strategiene kommer du langt.

The Elevator Pitch forteller andre hvem du er og hva du gjør, men det er også en måte å få andre mennesker til å fortelle deres nettverk om deg.

Det handler ikke om hva du kan få, men hva du kan gi

Harbinger legger vekt på at du aldri vet hva forhold med ulike mennesker han føre til. Derfor er det viktig å gå inn i en sosial sammenheng, som for eksempel ett nettverkingsevent, med en åpen holdning. På denne måten unngår du å glipp av nyttige bekjentskaper.

– Er målet ditt å bli kjent med en spesiell person, og du legger all din fokus rundt han eller henne, går du lett glipp av andre muligheter. Det er lett å tenke at man skal møte opp steder fordi man vet at spesielle mennesker som potensielt kan hjelpe en selv er der. Og det er fint å være fokusert, men det er vanskelig å knytte gode relasjoner når du er ute etter å få noe fra andre, og kun tenker på hva de kan gjøre for deg.

Du må først finne ut av hvordan du kan hjelpe andre mennesker, også kan du se om de vil gjøre gjengjeld senere.

– Da jeg flyttet til Los Angeles fikk jeg tannverk. Jeg kjente ingen tannleger, og var ny i byen. Derfor postet jeg en status på Facebook hvor jeg etterlyste en tannlege. Helt tilfeldig var det en bekjent som henviste meg til tanten sin, som var tannlege. Selv om jeg ikke var en venn av han, var han likevel åpen nok til å hjelpe meg. Jeg spurte så om det var noe jeg kunne gjøre i gjengjeld. Det viste seg at han var en grafisk designer på utkikk etter arbeid, sier Harbinger.

Det skulle ta noen uker før Harbinger fikk gjengjeldt tjenesten for sin bekjente hjelper. En dag ble han kontaktet av en nær venn på utkikk etter en grafisk designer. Han introduserte de to via mail, og det hele endte i en godt betalt fast jobb for den grafiske designeren.

– Det var kun fordi min Facebook venn først var snill og hjalp meg. Hadde han ikke gjort det, ville jeg ikke husket på han når jeg ble kontaktet av hun som trengte en grafisk designer. Jeg tror heller ikke jeg ville referert han dersom han bare hadde skrevet til meg og sagt at han var på utkikk etter jobb. Hans sosiale verdi hos meg ville ikke vært like stor, men siden han hjalp meg først, var jeg ute etter å hjelpe tilbake. 

Omgi deg med personer som på en eller annen måte er bedre enn deg selv, enten de er høyere oppe på karrierestigen, har lengre erfaring, eller har et større 

30 sekunder er alt du trenger

For å effektivisere nettverksbygging har Harbinger utviklet en metode han kaller The Elevator Pitch, eller 30 sekunders metoden. Metoden er ment som ditt personlige salgsbudskap, og navnet kommer fra konseptet om å kunne fortelle om seg selv effektivt dersom du skulle møte noen i en heis. Formålet med metoden er at det skal være enkelt for de du møter å få ett innblikk i hvem du er og hva du gjør på kortest og enklest mulig måte.

– The Elevator Pitch forteller andre hvem du er og hva du gjør, men det er også en måte å få andre mennesker til å fortelle deres nettverk om deg. Så det gjelder å ha en pitch som er kort, og enkel å huske. Dropp de kompliserte ordene og spar dem til senere. Når de du møter enkelt kan kommunisere til andre hva du gjør, er det større sjanse for at noen av dem blir interesserte i deg. Da åpnes nye muligheter opp, og du når ut til ett nettverk du ellers ikke ville truffet.

Ikke kast bort tiden på nettverkingseventer

Dersom målet er å bygge gode sosiale relasjoner med mennesker som kan tilføre en verdi til livet ditt, er Harbingers råd å være selektiv med hvilke kretser man velger å bruke tiden sin på. Omgi deg med personer som på en eller annen måte er bedre enn deg selv, enten de er høyere oppe på karrierestigen, har lengre erfaring, eller har et større sosialt nettverk.

– Ikke kast bort tiden på nettverkseventer. Der finner du for det meste mennesker som ikke har så mye å tilby, er nye i karrieren, eller ikke helt vet hva de vil i livet. Da er det bedre å gå på eventer som har en hensikt, eller som du kun finner utvalgte steder. For eksempel så er et event på et museum en gode måte å møte mennesker, fordi det er en viss gruppe mennesker som blir invitert til slike eventer.

Så hvordan sikrer du deg en invitasjon? Det kan være lettere sagt enn gjort å bli invitert til slike såkalte selektive eventer. Her har Harbinger en løsning, som han mener fungerer mye bedre enn å gå på nettverkingeventer.

– Dersom du ikke vet hvor du skal lete etter slike eventer, så kan du alltids sette i gang ett selv. Begynn med de du kjenner, og få de til å invitere sine venner. Lag gjerne eventet rundt ett tema, slik at gjestene ser en hensikt med å komme. På denne måten er det andre ting som tiltrekker gjestene enn nettverking, og dermed tiltrekker det seg en annen type klientell.

Etter første møte

Hva gjør du så for å holde kontakten etter ett første møte? Harbinger anbefaler å få personens telefonnummer. Det er større sjanse for at vedkommende vil svare på en tekstmelding enn en e-post, og det gjør det også mer personlig.

– Jeg passer alltid på å sende en SMS, for så å følge opp med en e-post. På denne måten sikrer jeg meg at vedkommende ser meldingen, og svarer. Da kan jeg skrive i SMSen at jeg har sendt en e-post også kan vi ta det derfra.

Selv om den første kontakten kan være grei nok, er det mange som sliter med å holde kontakten ved like. Her har Harbinger et tips som blir oversett av folk flest.

– Dersom vedkommende poster noe i sosiale medier, så istedenfor å trykke “liker” på bildet som alle andre gjør, så sender jeg dem en tekstmelding eller en melding i innboksen. Det kan være så enkelt som “Hei! Gratulerer med den nye jobben!” På den måten blir det mer personlig, og det er med på å skape en dypere relasjon.

Et forhold er ikke nødvendigvis basert på likevekt

Det er viktig å ikke holde telling på hvem som gjør “mest” for den andre personen. Heller ikke å forvente at dersom du gjør noe for andre, så har du rett til å få tilsvarende tilbake. Ser du på nettverk og personlige relasjoner som transaksjoner, hvor du forventer å få igjen det samme du legger inn i forholdet, kan det raskt gå galt.

– Holder man telling, er det omtrent som å drikke gift selv for å så forvente at den andre personen skal dø. Det er i virkeligheten kun deg det går utover, fordi ofte oppfatter ikke den andre personen at du føler det slik. Resultatet blir at du irriterer deg over situasjonen, mens den andre personen har det bare bra. Begynner du å gjøre dette, så kan det virke ødeleggende på forholdene dine, både profesjonelt og privat. Det vil tilslutt påvirke de rundt deg på en negativ måte, og du kan risikere å miste gode relasjoner.

Det å ha ett godt nettverk er essensielt i alle deler av livet. Ved å bygge solide relasjoner med de rundt deg, legger du grunnlaget for at andre vil strekke ut en hjelpende hånd dersom du skulle trenge det. Det vil bli lettere for deg å oppnå det du ønsker i livet, enten det er å klatre i karrierestigen, finne en partner, eller bli kjent med spennende mennesker.

The Art of Charms beste tips for å bli en mester på nettverking

  1. Alltid se etter hva du kan gjøre for andre mennesker, istedenfor hva de kan gjøre for deg
  2. Ikke hold telling i forhold
  3. Lag en Elevator Pitch som er kort og enkel, og som andre enkelt kan viderefortelle
  4. Vit hva du ser etter, og vær strategisk med hvilke eventer du bruker tiden din på