1. Reduser materialmengden
Hvor mye emballasjemateriale kan du fjerne og samtidig sørge for god nok beskyttelse for produktet? Det kan være mer enn du tror! 
 
2. Bruk resirkulert materiale
Velg emballasje i resirkulert materiale! Skal vi oppnå et sirkulært avfallssystem må vi bruke mer resirkulert materialer i emballasjen.
 
3. Design for gjenvinning
Velg materialer som lar seg gjenvinne. Det er lettere å gjenvinne emballasje i monomaterialer og emballasje som ikke er sammensatt av forskjellige materialer.
 
4.  Bruk Gjenvinningskalkulatoren
Ikke alle materialer egner seg for gjenvinning. Finn ut om din emballasje gjør det, spør oss eller bruk Gjenvinningskalkulatoren.
 
5. Merk emballasjen riktig
Sørg for at det er enkelt for forbruker å kildesortere emballasjen. Blir den ikke kildesortert, får vi ikke gjenvunnet den.

1140x600_GPN_Sirkul├ªrer_grep _1.jpg 

Ønsker du å lage emballasje for fremtiden? Ta kontakt med Grønt Punkt Norge!

 

Bærekraftig fargebytte på Mills emballasje!

Mills sin Delikat Potetsalat hadde tidligere et lokk med svartfargen Carbon Black. Carbon Black er vanskelig å gjenvinne fordi dette materialet ikke reflekteres, og derfor ikke kan sorteres optisk med den teknologien som de fleste sorteringsanlegg bruker i dag Grunnen til at fargestoffet fortsatt brukes er gjerne at det er billig, og at det gir en fin farge. Ved å bytte til et burgunder lokk har Mills sørget for at 20 tonn plast enkelt lar seg gjenvinne (hvert år). Det bærekraftige fargebyttet har vært en del av bærekraftstrategien hvor all svart plastemballasje byttes ut. – Dette gir mersmak, vi ønsker å være en bærekraftig bedrift på alle plan ¬ også på emballasje. Vi vil fortsette arbeidet der vi etterstreber å designe for gjenvinning, i tillegg til å redusere emballasjemengden i hver enhet og bruke mer resirkulert materiale der det er mulig, sier Ole Kristian Vestbekken som er fagsjef for emballasje hos Mills.

«Se hvilke sirkulære grep andre bedrifter har gjort med emballasjen sin her.»

 

Grønt Punkt Norge viser vei

Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge ser at de aller fleste bedrifter ønsker å bidra og jobber intenst med å utvikle ny emballasje for fremtiden. – Nå er vi utålmodige etter å få på plass større, strukturelle endringer i avfallspolitikken for å rigge den for fremtiden. Det krever ressurser, også fra stat og kommune. Skal Norge bli ledende på sirkulær økonomi, må vi ha moderne anlegg for utsortering av plastemballasje. Det gir ikke bare økt utsortering og bedre miljøgevinst, men også nye arbeidsplasser!

I dag jobber Grønt Punkt Norge tettere med næringslivet enn noen gang, for at hele verdikjeden skal fungere optimalt. Og målet er 100 prosent gjenvinnbar emballasje! Det er bare mulig hvis alle gjør sin del av jobben. For næringslivet betyr det at de må ta emballasjen sin på alvor, og gjøre hvert beger med potetsalat eller vaskemaskinemballasje tilpasset et sirkulært system. For forbrukere gjelder det å kildesortere enda bedre, i dag kildesorterer bare 40 prosent av husholdningen avfallet sitt, det tallet må opp!

«Lær mer om sirkulær emballasje her»