1. Selvtillit

Ekte ledere er selvsikre og vet at de kan tenke – og handle – utenfor boksen for å ta bedriften sin til neste nivå. Tren på nonverbal kommunikasjon ved å få øyekontakt og lære å kontrollere bevegelsene dine. Når du fremstår selvsikker – selv om du ikke føler deg selvsikker – er det lettere å få andre til å følge deg.

2. Fokus

De med sterke lederegenskaper er veldig organiserte. De planlegger fremover og er flinke til å håndtere uventede utfordringer. De tenker ut hver strategi og forstår hvordan hver handling vil påvirke resten av et gitt scenario. Det du fokuserer på, er det du tiltrekker deg. Begrens distraksjoner ved å skape et miljø som bidrar til fokus. Ha for eksempel en åpen dør-policy til faste tider, men ikke vær like tilgjengelig under dine "fokustider".

Les også: Slik får du bedre flyt både på jobb og privat - ledernytt.no

3. Visjon

De største lederne i verden har én ting til felles: en kraftig visjon, ikke bare for sine egne liv, men for verden. De har en ustoppelig tro på seg selv og på drømmene sine. De har formål som gir livet mening, formål som er så sterke at de inspirerer andre til å bli med på ferden – og som gjør at man når målene sine. 

Les ogsåStrategien som tar deg helt til mål - ledernytt.no

4. Motstandsdyktig

En god leder er villig til å omfavne en veksttankegang, utvikle ferdigheter, jobbe med sine svakheter og utfordre seg selv daglig. De gjør sitt beste, og når de mislykkes, lærer de av det og kommer seg opp igjen. Finn lærdom i alle livets hendelser, da vil du kunne inspirere andre til å gjøre det samme.

5. Ærlighet

Sterke ledere behandler andre akkurat slik de forventer å bli behandlet selv; ærlig og oppriktig. Å være ærlig er en lederegenskap som lar deg lede virksomheten din med integritet, og til å knytte sterke forbindelser med andre. Sørg for at hvert medlem av teamet vet hva kulturen din og forventningene dine er, og vis dem hvor mye du verdsetter ærlighet. Ikke gå rundt grøten, men finn en måte å gi ærlige kommentarer og tilbakemeldinger på – på en direkte og medfølende måte.

Les også: Ærlig og anerkjennende miljø gir best motivasjon - ledernytt.no

6. Positivitet

En av de beste lederegenskapene er å ha en følelse av sterk positivitet som gir energi til alle i rommet. Gode ledere kan også bli frustrerte, men de er i stand til å ha en positiv tilnærming til utfordrende problemer. Velg styrkende tanker som vil drive deg fremover, og se utfordringer som muligheter fremfor hindringer. Når du praktiserer en positiv tankegang, blir det en god kognitiv vane som gjør at du styrker både deg selv – og alle rundt deg.

7. Besluttsomhet

Alle ledere må iblant ta vanskelige beslutninger. Evnen til å ta beslutninger kan være avgjørende for å komme seg gjennom tøffe tider. Å måtte ta beslutninger vil bety at du ikke alltid vil være like godt elsket av andre, men når du bruker god dømmekraft for hver eneste beslutning du tar, er sjansen større for at andre vil forstå og respektere deg. Det å vise besluttsomhet i tøffe tider er bedre enn å bare vente på at ting skal løse seg av seg selv.

Les også: Kunsten å ta en beslutning – lederens viktigste kompetanse - ledernytt.no

Tekst: Cecilie Hammernes  Illustrasjon: Istock.com  Kilde: Tonyrobbins.com