I et stramt arbeidsmarked er det viktig for arbeidsgivere med store ansettelsesbehov å finne ut hvordan de kan tiltrekke seg og beholde nye kandidater. Ansettelsen vil sannsynligvis ta tid, noe som betyr at hvis du ikke allerede har trappet opp, bør du begynne snart. Det tar nå i gjennomsnitt fire uker å fylle stillinger på startnivå, ifølge en undersøkelse blant nyutdannede og arbeidsgivere fra Monster.

Her er de viktigste funnene fra Monster-undersøkelsen om hva nyutdannede ser mest etter:

Mangfold på arbeidsplassen og i ledelsen

Nyutdannede vil sørge for at menneskene de omgir seg med, kommer fra varierte perspektiver og utgangspunkt. På spørsmål om hva deres «deal breaker» er, sa 33 prosent at de ikke ville akseptere et jobbtilbud i et selskap uten en mangfoldig arbeidsstyrke. I tillegg sa 26 prosent at de ville avslå et tilbud i et selskap som ikke hadde kvinner og marginaliserte grupper i topplederroller.

Les ogsåHvis alle tenker likt, tenker ingen - ledernytt.no

Psykisk helsestøtte

Studenter ønsker å sikre at arbeidsplassen deres forstår og støtter deres mentale helse. Monsterundersøkelsen fant at overveldende 90 prosent av høyskolestudentene synes det er viktig at de føler seg komfortable med å diskutere mentalt velvære på jobben. I tillegg er 84 prosent av nyutdannede enige om at bedrifter som helhet må investere mer i ressurser for mentalt velvære for å møte deres forventninger.

Les også: Når livet utfordrer – la arbeidsplassen bli medisinen som skaper kraften til å ta tak - ledernytt.no

Åpenhet

Høyskolestudenter vil vite på forhånd hvor mye de får betalt for en jobb før de søker, ikke under selve intervjuet. Mer enn halvparten av nyutdannede sa at de trenger å se lønnsintervaller i en stillingsannonse for å lokke dem til å søke, etterfulgt av karrieremuligheter (37 prosent) og bevis på balanse mellom arbeid og privatliv (36 prosent).

Les også: The Great Reshuffle – kampen om arbeidstakere - ledernytt.no

Tekst: Cecile Hammernes  Foto: istock.com  Kilde: Inc.com