Muligheter og motivasjon

JobLoop har en toveis funksjon- de hjelper både bedrifter og jobbkandidater. De skaffer bedrifter aktuell IT-kompetanse, og kurser og motiverer kandidaten. De hjelper ofte ungdommer og voksne som er dypt inne i tech-universet, og som noen ganger faller utenfor de tradisjonelle utdanningene, eller rett og slett bare er mer motivert for jobb enn skole. 

Daglig leder i JobLoop, Sina Erichsen forteller at noen av deres IT-kandidater har 8 års utdannelse fra gutte- eller jenterommet. Det er ikke fordi de ikke kom seg ut, men fordi de begynte veldig tidlig. 

– Gjennom JobLoop sine programmer klargjøres de for jobboppdrag, og bedriftene får engasjerte utviklere med stort potensial. Selskapet styrker samtidig sitt eget omdømme ved å ta samfunnsansvar. Det er uforpliktende, og overraskende verdiskapende for begge parter. Dette er ungdommer som brenner for IT, design, programmering, og problemløsing, forteller Erichsen. 

– Bedriften forteller oss om sitt behov. Så finner vi 2-3 kandidater som leverer CV og portfolio, og stiller til intervju. Bedriftene betaler ikke lønn i avtaleperioden som er inntil 6 måneder, men stiller med en fast kontaktperson. Dette kan være en person som fungerer som en mentor og god kollega. 

– JobLoop spisser tech-stack-en til kandidatene og stiller med IT-faglige veiledere etter behov. JobLoop har mange spennende programmer, også i samarbeid med skolene. Selv om vi som selskap jobber mye med ungdommer, så er kandidatene i «Kodehode-programmet» voksne mennesker. Et stort flertall er i 20- eller tidlig 30-årene, men vi har også kandidater som er godt voksen. Det er heldigvis modne folk vi sender ut. 

Større inkludering

Potensialet med større inkludering av ungdommer som vil ut i jobb, har også vært nevnt av Rita Gunther McGrath til HR Norge (2018). McGrath er kåret til en av verdens mest innflytelsesrike tenkere innen trender, strategi og innovasjon. Hun mener at vi trenger fleksible HR-prosesser i fremtiden for å løse aktuelle utfordringer med rekruttering og kompetansebehov.  

«For det første er ikke arbeiderne dine nødvendigvis lenger fulltidsansatte og varige relasjoner. Unge i dag har gjerne andre behov enn før og tenker mer selvstendig. Du må møte nye menneskers behov. Så må du tenke på de umiddelbare behovene for bedriften. Hvem kan bidra til å bygge bedriften? HR-ledere blir utfordret til å tenke nytt» sier McGrath, som mener at HR-ledere vil møte nye forventninger som vil speile den teknologiske utviklingen i samfunnet. 

Motivasjon og læring gjennom spill og gaming. For elever i grunnskolen.

McGrath tror at høyere utdannelse ikke blir like viktig som før fordi det er hva folk konkret bidrar med som teller mest, og at vi ser folk sitt potensial. Hun viser til Sveits som har lykkes med å få mange ungdommer raskt inn i arbeidslivet, og som gir bedrifter tilgang til kompetansen de trenger. 

Utdanning sier ikke alltid om du kan gjøre jobben. Noen ganger er praktiske ferdigheter, motivasjon og læringsvilje minst like viktig. Det er viktig å kartlegge i god tid om virksomheten har den IT-kompetansen de trenger, og at de er rigget for fremtiden. 

Vi samarbeider alltid med den enkelte elevs skole/PPT for å bygge bro fra våre alternative læringsarenaer til klasserommet og undervisningen på skolen.

Trenger du IT-folk og vil satse på inkludering av ungdommer? 

I JobLoop sine kule læringsprogrammer opplever mange som har havnet utenfor skole eller arbeidsliv å bli gitt spennende oppgaver som gir mening og mestring. Mangel på utdannelse betyr ikke mangel på engasjement og kompetanse.

Les mer på Jobloop

Ønsker du å samarbeide med oss?

Vi er er alltid klar for å finne de gode løsningene! 

Les mer på JobLoop.no eller kontakt Sina Erichsen: 41086827 / sina@jobloop.no