Bør hjelpe med alle aspekter av livet

Når du går på jobb, er du fortsatt en partner, forelder eller en venn. Og når du kommer hjem, legger du ikke jobben helt bak deg. Selv om du leier inn en coach for å få hjelp med virksomheten din, bør de forstå – og hjelpe deg å forstå – at å styrke ethvert element av identiteten din, både på jobb og privat, vil være til nytte for arbeidet ditt.

Se etter rotårsaken

Ved plutselige kriser eller endringer, vil mange prøve å ta tak i frykten ved å fikse de nærmeste omgivelsene, som for eksempel å omorganisere et rom midt i et arbeidsprosjekt fordi du føler deg rastløs. Men denne type endring vil ikke løse de dypere årsakene til følelsene dine. En coach kan hjelpe deg med å identifisere den virkelige årsaken til at du føler deg så stresset og urolig. Sammen kan dere finne selve roten til problemet.

Slik vet du at coaching fungerer

Det kan ta tid å utvikle gjensidig tillit og respekt med en coach, og før du ser konkrete resultater. Coaching fungerer hvis:

  • Du føler deg forvirret. En god coach introduserer deg for nye tilnærminger, noe som kan føles uvant.
  • Du føler deg utfordret. En coach vil hjelpe deg ut av komfortsonen din og ta deg til neste nivå, noe som krever innsats.
  • Du kan se fremgang. Etter noen måneder med coaching, bør du kunne se at ting har gått fremover.

Vurder å finne en ny coach hvis:

  • Coachen lar øktene handle om dem. Coachen din er der for deg. Hvis du føler deg mer som en tilskuer, finn en trener som prioriterer dine behov fremfor sine egne.
  • Coachen ønsker å være din venn. En coach er der for å vise deg hvordan du kan forbedre deg, ikke for å fortelle hvor fantastisk du er.
  • Coachen holder deg ikke ansvarlig. En god coach gir deg oppgaver som fører deg mot målene dine – og sier ifra hvis du ikke når dem.
  • Coachen dukker opp uforberedt. Hvis du føler at coachen din ikke er ordentlig engasjert under øktene, finn noen som vil investere fullt ut i deg.

Les også: Coaching kan betraktes som et samtaleverktøy hvor den som mottar coaching får hjelp til å utvikle seg for å oppnå suksess.

Tekst: Cecilie Hammernes  Foto: Istock.com  Kilde: Success.com