Nøkkelen ligger heller ikke i hvordan vi skiller arbeidstiden vår i jobb og lek.

Hvis du føler deg utbrent som følge av jobben, bekymrer du deg sannsynligvis for balansen i arbeidslivet ditt. Selv om impulsen er høyst forståelig, ser vi ofte, i motsetning til det mange tror, at det å arbeide mindre og mer avslappende ikke nødvendigvis er nøkkelen til et lykkeligere arbeidsliv. Vi glemmer gjerne noen svært viktige ting når vi snakker om balanse i arbeidshverdagen.

Nøkkelen ligger ikke i hvordan vi deler tiden vår i jobb og lek på arbeidsplassen. Vi bør heller fokusere på hvordan vi bruker tiden vår når vi gjør de to tingene. Med en gang vi gjør oss bevisste på hvordan vi bruker tiden og begynner å tenke annerledes på hvordan vi faktisk jobber og lever, blir vi bedre rustet til å foreta endringer som forbedrer livskvaliteten vår.

Da er spørsmålet: Er du klar for å ta en ny vurdering av din egen arbeidslivsbalanse? Da bør du gjøre noen vurderinger og ta stilling til disse tre påstandene:

1. Du tenker ikke nok på hva som tapper deg for energi på jobben.

Hvis alt du bryr deg om er å jobbe mindre, ofrer du sannsynligvis ikke mye tankekraft på hva det er som faktisk tapper deg for energi på jobben. Du tror kanskje det er alle møtene eller de strenge tidsfristene som tapper deg for energi. Men hva om det er noe helt annet? Hva om problemet ligger i at du er ansatt i en jobb som rett og slett ikke passer for deg? Hvis roten til energityven din er noe av slik art, hjelper det sannsynligvis ikke med mindre tid på kontoret. Du vil fortsatt være i feil rolle minst 40 timer i uken.

2. Du har en tendens til å fokusere på hvordan du får mest ut av dine "livstimer" fremfor hvordan du kan optimalisere tiden du er på jobb.

Det er selvfølgelig viktig å vurdere hvordan du bruker tiden din utenfor kontoret. Det er imidlertid like viktig å fokusere på hvordan du kan optimalisere tiden du bruker på kontoret. Hvilke endringer kan du gjøre for å komme i forkant av oppgavelisten din? Er det ting du kan gjøre for å gå fra å ha en reaktiv rolle til å bli mer proaktiv? Finnes det måter du kan unngå å kaste bort energi på som du ikke har vurdert? Tenk litt på det. Åpenbaringene kan overraske deg.
 

3. Du får mye gratis energi til å nyte livet hvis du finner en jobb som gir deg energi.

Det sier seg selv. I stedet for å oppfordre folk til å jobbe mindre, bør vi hjelpe dem med å identifisere hvilken type jobb de fungerer best i. Et grep som ofte fungerer er for eksempel å hjelpe mennesker med å identifisere sin egen «Genius Zone». Når mennesker får bruke sin genialitet, sine styrker, til arbeid som samsvarer med deres egne mål og ønsker, lar de seg gjerne lettere motivere og finner ny energi. Dette fører igjen til mer energi utenfor kontoret samtidig som de vil kjenne på en bedre livskvalitet enn de gjorde før.

Tenk gjennom disse tre tingene og gjør endringer basert på hva du finner ut og hvor du mener forbedringspotensialet ditt ligger. Får du mer energi på jobben, vil hele livet ditt bli bedre på et blunk.

Kilde: Inc.com