Mårten_6973_cropped_450x439.jpg

Selv er Mårten over gjennomsnittet aktiv, med sine elleve treningsøkter i uken. På denne måten jobber han for å holde seg frisk, sterk og funksjonell. Han poengterer at det er viktig å lage en realistisk plan for sin egen trening for å klare å nå de mål og delmål som man setter seg.

– Du må lage treningsplanen din så enkel at det ikke er mulig å mislykkes. Den må med andre ord være realistisk og gjennomførbar, sier treneren.

Planlegging, planlegging, planlegging, og trening du får godfølelse av, det er Mårtens oppskrift på effektiv trening.

– Å planlegge øktene ved å sette av tid til seg selv, er en effektiv måte å få mye ut av treningen. Også det å kunne være i aktivitet der man befinner seg kan gjøre treningen lettere å gjennomføre.

Mårten Nylén mener at nøkkelen til å lykkes er å tilpasse treningen etter seg selv.

– Uansett hva man vil oppnå så må man starte med å si til seg selv: «Jeg vil!» Og vil man så kan man. Det handler om å prioritere og trene på det man ønsker å utvikle, sier Mårten.

Slik kommer du i gang: 

1. Bestem deg. Hva vil du oppnå med treningen, og hva får deg til å føle deg bra? Gjør det du liker og det som får deg til å yte ditt beste.

2. Gjør det enkelt. Ta alltid utgangspunkt i dine egne forutsetninger, og den tiden du har til rådighet. Hold treningen enkel men effektiv.

3. Sett deg klare mål og delmål, og lag en realistisk og gjennomførbar handlingsplan.

4. Sett av tid til deg selv. For å lage en ny vane må du prioritere deg selv. Husk også på at dine egenskaper som sjef forbedres med god helse og trening.

5. Du blir mer effektiv. En god helse gjør at du orker mer, du kan prestere bedre, du blir gladere, mer positiv og minsker sjansen for sykdom og stress. Det handler om å kunne leve livet fullt ut.

 

Tekst: Isabelle Karlsson

Foto: Linnea Frank