Hva er forskjellen på dine morgenrutiner og rutinene til Elon Musk, Richard Branson, Sheryl Sandberg og Mark Zuckerberg?

Les om hvordan morgenritualene til disse fire lederne og foregangspersonene i teknologi- og forretningsverdenen gjør at de får mest mulig ut av den dyrebare tiden sin.

Elon Musk

CEO i SpaceX og Tesla, Elon Musk, sørger vanligvis for å få seg minst seks timers søvn per natt. Han våkner klokka 7 på morgenen, som mange vil hevde at er ganske sent med tanke på hans travle livsstil. Det aller første Musk gjør etter å ha stått opp, er å svare på viktig e-post i en halv times tid. Det han gjør etter dette er av mer dagligdags karakter: han sørger for å få alle sine fem barn av gårde på skolen, for deretter å ta seg en dusj og kjøre til jobben. Resten av morgentimene bruker han som regel i møter hvor han diskuterer design- eller ingeniørprosjekter.

Mark Zuckerberg

Zuckerberg er kjent som initiativtaker og medgründer av Facebook. «Det aller første jeg gjør om morgenen er å se på telefonen min», sa Mark Zuckerberg under et Facebook Live-intervju med komikeren Jerry Seinfeld i 2016. Til tross for at han visstnok er ekstremt nærsynt, er dette altså det første han gjør om morgenen - før han setter inn kontaktlinsene sine.

Det 33 år gamle teknologi-esset innrømmer at han aldri har vært noen utpreget morgenperson. Imidlertid mener han at datteren Max, som fyller 2 år i november, påvirker han til å bli en morgenfugl. Zuckerberg fyller resten av morgentimene med en treningsøkt, etterfulgt av en dusj og sedvanlig påkledning: han er nemlig kjent for å ha på seg det samme antrekket hver eneste dag.

Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg er COO, eller sjefsoperatør, i Facebook og er en utpreget morgenfugl. Når hun ankommer kontoret klokken 7, har hun allerede brukt en time av morgenen til å svare på e-poster, gjort unna en treningsøkt på sitt eget treningsstudio og sendt sine to barn på skolen. Sandberg tar fatt på resten av dagen ved å gå gjennom en konkret oppgaveliste. Listen finner man på en god, gammeldags «analog» notatblokk.

Richard Branson

Grunnleggeren av Virgin Group er også en morgenfugl. Richard Branson våkner klokken 5 om morgenen og setter dagen i gang med en treningsøkt umiddelbart etter å ha stått opp. Han mener bestemt at trening i morgentimene øker produktiviteten betydelig for resten av arbeidsdagen. Videre forsøker han å spise regelmessig frokost sammen med familien. «Trening og familietid setter meg i et godt, sjelevennlig tankesett før jeg setter i gang med arbeidet», skriver han på sin blogg på hjemmesidene til Virgin. Resten av morgenen bruker han til å svare på e-post, lese seg opp på nyheter og skrive artikler til bloggen.

Kilde: Success.com